Η Εγκύκλιος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Συνδιάσκεψη και τους όρους συμμετοχής σε αυτή. Μαζί με την Εγκύκλιο Συμμετοχής, αποστέλλονται επίσης, επικουρικά, ένα έγγραφο με οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Αίτησης/Δήλωσης Συμμετοχής καθώς και ενημερωτικό υλικό για τον οργανισμό και τη δραστηριότητά του εν γένει.
Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022 στις 08:00. Όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής πριν την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 στις 23:59 το βράδυ.
Η ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής βρίσκεται εντός της εγκυκλίου, καθώς και στον παρακάτω σύνδεσμο ( https://forms.gle/LST5cdfZy9j22whY6 ).
Η Διοργανωτική Επιτροπή παραμένει πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
Τα τελευταία 25 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) προσφέρει σε νέα άτομα από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία,
μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση τους και συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη κατανόηση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι νέοι και οι νέες μέσα από τη γνωριμία με συνομήλικά τους άτομα, γνωρίζουν ταυτόχρονα διαφορετικούς πολιτισμούς και περιβάλλοντα από όλη την Ευρώπη και έρχονται σε επαφή με κρίσιμα τρέχοντα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας.
Σε διεθνές επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων συγκαλεί τρεις Διεθνείς Συνόδους το χρόνο, φέρνοντας κοντά κάθε φορά περισσότερα από 250 νέα άτομα από 41 ευρωπαϊκές χώρες για δέκα ημέρες, ώστε να ασχοληθούν ενεργά με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και να συζητήσουν ουσιαστικά, αναπτύσσοντας τα οράματά τους για ένα καλύτερο αύριο.
Στο πλαίσιο των δύο ετήσιων Εθνικών Συνδιασκέψεων που διοργανώνει, το ΕΚΝΕ επιλέγει τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές στις επερχόμενες Διεθνείς Συνόδους. Για 43η φορά, διοργανώνεται η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, η οποία φέτος θα έχει διάρκεια 4 ημερών και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2022 στην Αθήνα. Από τη Συνδιάσκεψη, θα επιλεγούν οι πέντε (5) μαθητές και μαθήτριες που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 97η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2022 στο Κόρτρικ (Kortrijk) του Βελγίου. Θα επιλεγούν, επίσης, ακόμη 25 μαθητές και μαθήτριες, που θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλες περιφερειακές δράσεις σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα και βάσει της σειράς κατάταξής τους θα δύνανται να αναπληρώσουν κάποιο από τα πέντε μέλη της αποστολής, σε περίπτωση κωλύματος.