Το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς συναντά επαγγελματίες μέσω του Τipping Point

Στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 η πρώτη φάση του σχεδίου δράσης που εντάσσεται στον Άξονα 2 (Σχολική Διαρροή-Φοίτηση).

       Βασικός σκοπός του σχεδίου δράσης είναι η υποστήριξη των μαθητών κατά τη μετάβασή τους στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και την σύνδεση αυτής με την αγορά εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, με σεβασμό στις προσωπικές επιλογές των μαθητών, το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης στοχεύει ειδικά στην ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές που μπορούν να έχουν μετά την αποφοίτησή τους από το ΓΕΛ, καθώς και με τις επαγγελματικές προοπτικές που τις συνοδεύουν.

       Στην πράξη αυτή η επιλογή έγινε με σύνδεση και συνεργασία με το Tipping Point και συγκεκριμένα τη δράση «Profession has no gender» (Το επάγγελμα δεν έχει φύλο), μέσω της πλατφόρμας https://www.100mentors.com/.

       Η συγκεκριμένη δράση επιδιώκει να παροτρύνει μαθητές και μαθήτριες να διευρύνουν το φάσμα των επιλογών τους σχετικά με τις σπουδές και τα επαγγέλματα που μπορούν να ακολουθήσουν. Ομάδες μαθητών και μαθητριών, συνομιλώντας με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που στερεοτυπικά δεν είναι συνυφασμένοι με το φύλο τους, μαθαίνουν ότι μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε όποιον τομέα θέλουν ανεξαρτήτως φύλου.

       Μια τέτοια, λοιπόν, διαδικτυακή συνομιλία είχαν σήμερα οι μαθητές της Α΄ Τάξης του σχολείου μας με την κα Χριστίνα Αργυρού, Sr Program Manager Vendor Development & New Business Onboarding-CURRENT της Amazon. H κα Αργυρού απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών και έλυσε πολλές από τις απορίες τους. Η συζήτηση οδήγησε σε ωφέλιμα και εποικοδομητικά για το μέλλον συμπεράσματα.

      

       Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Παπαπαναγιώτου Χρυσάφω – Συντονιστής Ομάδας

Γκάτσιου Βασιλική

Καραδήμου Δήμητρα

Καραμπόγιας Παναγιώτης

Βελούδιος Ιωάννης

 

Το πρόγραμμα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας  «Tipping Point» αφορά στην παρακολούθηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τη βοήθεια της τεχνολογίας (ηλεκτρονική πλατφόρμα) συνομιλιών με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων και γνωστικών αντικειμένων τους οποίους θα επιλέγουν οι καθηγητές/τριες σε συνεννόηση με τους μαθητές /τριες που θα συμμετέχουν. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και ως εκ τούτου να ευαισθητοποιηθούν για το αντικείμενο εργασίας, τις σπουδές καθώς και άλλες απαιτήσεις του επαγγέλματος κάθε συνομιλούντος ατόμου και ως εκ τούτου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών.

Την Παρασκευή 23/02/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του σχολείου με τον κ. Κωνσταντινίδη, Διοικητικό στέλεχος της εταιρίας “Ethelon” ο οποίος μας “συνάντησε” διαδικτυακά από την Αμερική όπου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Stanford Master Business Administration. Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει βραβευθεί με το βραβείο των 30 καλύτερων επιιχειρηματικών της Ευρώπης του περιοδικού Forbes πριν από περίπου 3 χρόνια για την ίδρυση της εν λόγω εταιρίας η οποία προσφέρει στήριξη σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στο τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.