Ομάδα Λογοτεχνίας του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς. Παρακολούθηση του μαθήματος της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Αικατερίνης Τικτοπούλου, Νεοελληνική Ποίηση 19ος – 20ος αιώνας . 7-9 Απρiλίου 2022 

Οι δράσεις της ομάδας Λογοτεχνίας του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς 2012-2022 στην ετήσια τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη : Παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου για την ομάδα Λογοτεχνίας του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς με θέμα την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, από τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Γ. Κεχαγιόγλου (2012-13)

 Ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη και το Λογοτεχνικό αρχείο του τομέα Μ.Ν.Ε.Σ του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. από τον επίκουρο καθηγητή του Α.Π.Θ. Λ. Βαρελά (2012-13)

Παρακολούθηση της ΙΔ΄ Επιστημονικής Συνάντησης -Μνήμης Ξ.Α. Κοκόλη του τομέα Μ.Ν.Ε.Σ. του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ (2014) :  Συνεδρίες : α) Μαρία Καραΐσκου : Ανασυγκροτώντας τον χαμένο χρόνο : το βίωμα της παιδικότητας και η προβληματική της αναπαράστασής του σε διηγήματα του Παπαδιαμάντη. β) Δημήτρης Πολυχρονάκης : Μεταξύ ονείρου και ζωής : η σημασία των παρεκβάσεων στην αφηγηματική τέχνη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.  γ) Στέλλα Χελιδόνη : Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της Φόνισσας στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. δ) Λάμπρος Βαρελάς: Κοινές όψεις για τον καλλιτεχνικό δημιουργό στους Θεοτοκά, Ελύτη, Εμπειρίκο και Εγγονόπουλο. ε) Κώστας Καραβίδας : Ο ποιητής ως κριτικός , ο κριτικός ως ποιητής : ο Ελύτης και ο Σεφέρης του Μήτσου Παπανικολάου. στ) Μάρθα Βασιλειάδη : Σεφέρης – Μαρώ : αποσπάσματα ερωτικού λόγου. ζ) Μιχαήλ Πασχάλης: “Σιωπές αγαπημένες της σελήνης” : ζητήματα διακειμενικότητας στον  “Τελευταίο σταθμό” του Γιώργου Σεφέρη.

 

Παρακολούθηση της διδασκαλίας της επίκουρης καθηγήτριας Μ. Βασιλειάδη : “Νεοελληνική Πεζογραφία του 20ου αιώνα” (2015)

Παρακολούθηση της διδασκαλίας του καθηγητή Γ. Κεχαγιόγλου : “Τα ποιήματα  της πρώτης περιόδου του  Κ.Π. Καβάφη” (2016)

Παρακολούθηση της διδασκαλίας της επίκουρης καθηγήτριας Μ. Βασιλειάδη : “Νεοελληνική πεζογραφία, από το 1914 έως σήμερα ( 2017)