Η εγκύκλιος για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου στα Λύκεια

Για το σχολικό έτος 2020-21 οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 εντός του κάθε τμήματος.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δ.Ε. κατά την παραμονή της επετείου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-5- 2019 (Β ́2005)Υ.Α. Για το σχολικό έτος 2020-21 οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 εντός του κάθε τμήματος, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-9-2020 (Β ́ 3780)Κ.Υ.Α.. Η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή/ντρια κάθε σχολικής μονάδας στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Δείτε την εγκύκλιο:

Προμήθεια φαρμακείου

Το σχολικό φαρμακείο υπερκαλύπτει την ΥΠΕΠΘ, 12142/1-10-1976 και περιέχει πολύ περισσότερο ιατρικό εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Επίσης το σχολείο απέκτησε 3 ολόσωμες στολές με Αντιμικροβιακή προστασία για covid – 19.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

2x Τριγωνικοί αποστειρωμένοι επίδεσμοι
4x Ελαστικοί αποστειρωμένοι επίδεσμοι διαφόρων διαστάσεων
3x Πιεστικοί – αιμοστατικοί αποστειρωμένοι επίδεσμοι διαφόρων διαστάσεων
10x Γάζες διαφόρων μεγεθών αποστειρωμένες
5x Γάζες απλές
3x Επίδεσμοι απλοί διαφόρων διαστάσεων
1x Λευκοπλάστης καρούλι
1x Βαμβάκι 25 gr
20x Τσιρότα διαφόρων διαστάσεων και σχημάτων
3x Αυτοκόλλητα αποστειρωμένα οφθαλμικά επιθέματα
3x Αυτοκόλλητα ράμματα (αντι για κανονικά σε ανοιχτές πληγές που απαιτείται)
1x Στιγμιαία παγοκομπρέσα για διαστρέμματα κλπ
1x Ισοθερμική κουβέρτα
4x Μαντηλάκια οινοπνεύματος πληγών
3x Αμπούλες φυσιολογικού ορού για ξέπλυμα πληγών, ματιών κλπ
1x Αντισηπτικό σε υγρό 30 ml
2x Ζεύγη γάντια ελαστικά
1x Οξυζενέ 100 ml
1x Kρέμα για κάθε είδους εγκαύματα σε πλαστικό μπουκάλι 50 ml
1x Γάζα υδρογέλης σε αποστειρωμένο φακελάκι 10 Χ 10 cm για εγκαύματα
5x Φακελάκια υδρογέλης 3,5 ml
1x Αντλία για δηλητήριο από τσιμπήματα φιδιών, σκορπιών, εντόμων κλπ
1x Αιμοστατικό λάστιχο 33 cm
1x Στικ για μετά το τσίμπημα εντόμων
1x Ατραυματικό ψαλίδι γαζών
1x Απλό ψαλίδι
1x Ψηφιακό θερμόμετρο
1x Σφυρίχτρα κινδύνου με ιμάντα κρέμασης
4x Παραμάνες
1x Μάσκα προσώπου τεχνητής αναπνοής με οδηγίες χρήσης
1x Φάκελος με οδηγίες και περιεχόμενα φαρμακείου.
Τα παραπάνω είναι όλα πιστοποιημένα με CE ή από τον ΕΟΦ.

Απόφαση (ΦΕΚ): Για την τηλεκπαίδευση- Απουσίες στους απόντες

  1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
  2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
  3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
  4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η έκδοση της με αρ.πρωτ. Φ.152/130807/ Α5/29-9-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021», στην οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής αθλητών/τριών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, τα απαιτούμενα προς υποβολή δικαιολογητικά, ο τρόπος και χρόνος υποβολής τους, καθώς και οι σχετικές λεπτομέρειες της διαδικασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι προς εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 αθλητές/τριες καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την εν λόγω εγκύκλιο και εφόσον υπάγονται στην κατηγορία των αθλητών/τριών, οφείλουν να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν το υπόδειγμα της αίτησης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ της εγκυκλίου) και το υπόδειγμα της υπεύθυνης δήλωσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της εγκυκλίου) και μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά να τα αποστείλουν, ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, από την 30η Σεπτεμβρίου έως και την 9η Οκτωβρίου έτους 2020 (9η Οκτωβρίου καταληκτική ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης), αποκλειστικά και μόνο στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών έτους 2020, στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων
Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. 15180 – Μαρούσι
Γραφείο 0090
«Επιτροπή Επιλογής Αθλητών έτους 2020»

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Η απόφαση της καθορίζει τις ομάδες και τους κλάδους μαθημάτων, εξετάσεις, βαθμολόγηση, τρόπος διατύπωσης των θεμάτων

Τρόπος εξέτασης μαθημάτων ΓΕΛ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 4177 – 28.09.2020 η υπ. αρίθμ.125708/Δ2 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη με την οποία καθορίζονται αναφορικά με τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) μια σειρά από ζητήματα όπως: Ομάδες και κλάδοι μαθημάτων. Τρόπος και χρόνος εξέτασης και βαθμολόγησης. Ορισμός και υποχρεώσεις επιτηρητών. Υποχρεώσεις μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Τρόπος διατύπωσης των θεμάτων. Βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων. Αναβαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γενικού Λυκείου. Τρόπος φύλαξης των γραπτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Διαβίβαση Οδηγού για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό των μαθημάτων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2020-21

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 43/03-09-2020 του Δ.Σ), σας διαβιβάζουμε Οδηγό για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό των μαθημάτων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2020-21

Ευχαριστήρια επιστολή

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Ε Σ

Προς εταιρεία «ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ Π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ-ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ»:

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την παραχώρηση της κινητής σκαλωσιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού , προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του Σχολείου μας. Η προσφορά σας αυτή ήρθε σε συνέχεια και άλλων ανάλογων ενεργειών σας στο παρελθόν και μας βοήθησε αποφασιστικά να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο.

Προς Βιοεφαρμογές Ε.Π.Ε. (Παναγιώτης Περγαντάς):

Ευχαριστούμε για τη δωρεά χρωμάτων & υλικών τα οποία αφορούσαν τη σχολική δραστηριότητα «Οπτική Αρμονία, Αισθητική και Χρώματα» της περσινής σχολικής χρονιάς.

Προς εταιρεία «Αφοί Δ. Λούλου Ε.Π.Ε.»:

Ευχαριστούμε για την συμβολή σας στην δημιουργία του λογότυπου του Σχολείου μας.

Μακάρι αυτή η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που δείχνετε προς την Εκπαίδευση να βρει μιμητές. Σας ευχαριστούμε και πάλι ειλικρινά.
Με τιμή

Ο Διευθυντής

της Σχολικής Μονάδας

Χρήστος Κυρ. Δαμιανίδης

M.Sc Φυσικής Αγωγής

Σεμινάριο για τους γονείς etwinning

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτή τη σχολική χρονιά με τις δράσεις της.

Σήμερα προσφέρουμε ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους γονείς, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, για να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει:

· Χρήσιμες συμβουλές για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους.

· Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τη WebEx.

· Οδηγίες χρήσης των ασύγχρονων πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τις «e-class» και «e-me».

· Περιγραφή του εθνικού αποθετηρίου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού «Φωτόδενδρο».

· Τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

· Οδηγίες χρήσης για άλλες πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν κάποια σχολεία.

Το σεμινάριο είναι διαθέσιμο για όλους, χωρίς κωδικούς. Μπορείτε να το δείτε από εδώ:

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4242

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, σε περίπτωση που στο σχολείο τους ή στο τμήμα τους υπάρχει πρόβλημα και θα χρειαστεί η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning

Νίκος Τζιμόπουλος

Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ξεκίνησε η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.