Mάγεψε το κοινό η Θεατρική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.

Οι μαθητές/τριες καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το ανοιχτό θέατρο της Κρύας.

ΜΠΡΑΒΟ σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση!!!

«Μείναμε άφωνοι από τις ερμηνείες. Ήταν μια υπέροχη παράσταση – υπέροχη βραδιά!» σχολίαζαν οι θεατές.

Ο τύπος έγραψε για εμάς!

Ένας άθλος έλαβε χώρα στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας… δια στόματος Κώστα Καζάκου


Εμφανώς συγκινημένος από τις μνήμες που τον συνδέουν με την κλασσική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», εμφανίστηκε χθες, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος, στην πόλη της Λιβαδειάς και το Ανοικτό Θέατρο Κρύας όπου «ανέβηκε» για μία και μοναδική παράσταση από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.

Με δάκρυα στα μάτια ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο μεγάλο συναισθηματικό φορτίο που κουβαλά από τις μεγάλες απουσίες των πρωταγωνιστών της παράστασης, υπονοώντας βεβαίως την αξέχαστη Τζένη Καρέζη.
Το στοιχείο εκείνο που τον γοήτευσε και το ανέδειξε εμφατικά, ήταν το γεγονός ότι οι νεαροί πρωταγωνιστές της παράστασης, όλοι τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, «ξέρανε τι λέγανε. Είχαν συνείδηση του περιεχομένου του υπαινικτικού Καμπανελλικού λόγου. Αυτό δεν είναι εύκολο Καθόλου» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του μετά τη λήξη της παράστασης ο Κώστας Καζάκος.
Το στοιχείο εκείνο που τον γοήτευσε και το ανέδειξε εμφατικά, ήταν το γεγονός ότι οι νεαροί πρωταγωνιστές της παράστασης, όλοι τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, «ξέρανε τι λέγανε. Είχαν συνείδηση του περιεχομένου του υπαινικτικού Καμπανελλικού λόγου. Αυτό δεν είναι εύκολο Καθόλου» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του μετά τη λήξη της παράστασης ο Κώστας Καζάκος.
Ανάμεσα στους ξεχωριστούς θεατές της παράστασης ήταν και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που ανταποκρίθηκε με πολύ χαρά στην πρόσκληση να γίνει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς του «άθλου» που επιτέλεσαν οι νεαροί «καλλιτέχνες»… με τον Δημήτρη Καραμάνη να εκφράζει με τη σειρά του ένα μεγάλο ευχαριστώ προσφέροντας στην υφυπουργό ένα αγαλματίδιο της Έρκυνας αλλά και την ευχή, νέοι πολιτικοί όπως η κ. Ζαχαράκη, να ανοίγουν τις πύλες της εκπαίδευσης στην κοινωνία, ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε παιδεία που θα συμπεριλαμβάνει την αισθητική αγωγή, που θα δώσει νόημα στη γεμάτη γνώση ζωή των παιδιών.

Από την παράσταση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάριος Σάκκος αλλά και ο Βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας που συνόδευε την υφυπουργό Παιδείας στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.

Φωτογραφίες & Βίντεο: Παναγιώτης Πραγιάννης

Αφιερωμένη στο γνωστό ηθοποιό Κώστα Καζάκο ήταν η παράσταση της θεατρικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς με το έργο «Το μεγάλο μας Τσίρκο».

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη, που παρουσιάστηκε από το θίασο Καζάκου -Καρέζη το 1973 σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, παρουσιάστηκε στο Ανοιχτό θέατρο της Κρύας το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία του σπουδαίου ηθοποιού.

Το πολυπληθές ακροατήριο καταχειροκρότησε τους νεαρούς ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα έργο «άθλο» όπως είπε  ο  κ. Καζάκος, με πολλά νοήματα, τραγούδια και χορό.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προσκεκλημένη του Δημήτρη Καραμάνη, υποδιευθυντή του σχολείου και πρωτεργάτη της θεατρικής ομάδας, που έχει ζωή 13 χρόνων και αρκετές διακρίσεις.

Η Υφυπουργός εξέφρασε το θαυμασμό της και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά.

Στον Κώστα Καζάκο και τη Σοφία Ζαχαράκη προσφέρθηκαν μικρά γλυπτά της Έρκυνας, δημιουργήματα του Σπύρου Γουργιώτη.

Με κοινό τον Κ. Καζάκο και τη Σ. Ζαχαράκη ” Το Μεγάλο μας Τσίρκο” από το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

Καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς όπου παρουσίασαν το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Ξεχωριστή τιμή για τα παιδιά, το σχολείο και τη Λιβαδειά αποτέλεσε η παρουσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη που συνέδεσε το όνομα και τη ζωή του με το συγκεκριμένο θεατρικό, Κώστα Καζάκου. 

Εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα δήλωσε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η οποία και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωτεργάτη της θεατρικής ομάδας του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς, Δημήτρη Καραμάνη.

Αφήστε σχόλιο