ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  PROGRAMME OF LTT MULTIPLIER EVENT
Erasmus+ LTT — Learningand Teaching Together 2015-18
ΔΔΕ Βοιωτίας, 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς, 4ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο
Λιβαδειάς, Δήμος Λεβαδέων

H Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας διοργανώνει πολλαπλασιαστική εκδήλωση στο πλαίσιο εθνικής ημερίδας για τοσχέδιο Erasmus+LTT– Learningand TeachingTogether 2015-18. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάδοση και η ευρύτερη αξιοποίηση των πνευματικών προϊόντων που παράγονται στο συγκεκριμένο σχέδιο. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να εμπλακούν σε παρόμοια προγράμματα.

Τα κύρια θέματα της εκδήλωσης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
-Mεθοδολογία της Μάθησης Mέσω Σχεδιασμού (DesignThinking). Το μοντέλο DoubleDiamond του MichaelPorter για τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία και πως εφαρμόζεται στην εκπαίδευση. Κατευθυντήριες γραμμές ορθής πρακτικής.(Ο1)
-Επιδεξιότητες που καλλιεργούνται μέσω του προγράμματος Erasmus+LTT LearningandTeachingTogether και η διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Χρήση αφετηριακής αξιολόγησης (baselineassessment) για την εξεύρεση των καλύτερων μεθόδων βελτίωσης δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών.(Ο2)
-Mια μέρα στη ζωή ενός νεαρού ακτιβιστή: ο χώρος του σχολείου και η ευρύτερη κοινότητα.(Ο3) Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα εταιρικά σχολεία του Κάτντιφ, της Μούρθιας και της Λιβαδειάς θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες που απέκτησαν κατά τα δυο πρώτα χρόνια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα αλλά και τι σχεδιάζουν για την χρονιά 2017-18.
-H χρήση της πλατφόρμας του eTwinning για την ανάπτυξη και διάδοση των προγραμμάτων
Erasmus+ KA2.

Εργαστήρια/Workshops
– Εντοπισμός προβλημάτων στο χώρο του σχολείου και της ευρύτερης κοινότητας και σχεδιασμός λύσεων για τη βελτίωσή τους. Απαραίτητες επιδεξιότητες για την επίτευξη των στόχων. Εκπαιδευτικό πακέτο νεαρών ακτιβιστών. (Ο3)
– Εικονογραφημένα σενάρια για επίλυση προβλημάτων (Storyboardingforchange).
-Προετοιμασία μαθητών για παρουσιάσεις τύπου ‘TedTalk’. (Ο4)

Η εθνική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας από τις 9.00 π.μ.  16.00 μ.μ.
Στο χώρο της εισόδου θα λειτουργήσει έκθεση με εποπτικό υλικό από το πρόγραμμα.

Ελπίζουμε ότι η ημερίδα θα είναι αποδοτική και με σημαντική προστιθέμενη αξία για όλους.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων (50). Απαραίτητη η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο ?.  http://www.ltt.gr/index.php/3-multiplier-event

Χρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ε.Ε.