Την Πέμπτη στις 23 Ιουνίου το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς, ύστερα από δύο χρόνια αποχής, λόγω της πανδημίας,  διοργάνωσε εσπερινή εκδήλωση η οποία περιελάμβανε:

1) παρουσίαση του προγράμματος «Κορινθιακός: η δική μας μεσόγειος» της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με συντονίστριες τις κ.κ. Κατωπόδη Σοφία, Διαμαντοπούλου Κωνσταντία και Μόσχου Δήμητρα.

2) τα εγκαίνια της έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας του σχολείου με συντονιστή το κο Βελούδιο Ιωάννη και

 3) τη θεατρική παράσταση  «Σημεία των Καιρών» σε κείμενα των Αλέξανδρου Σούτσου και Γεώργιου Σουρή,   από τη θεατρική ομάδα του σχολείου με συντονιστή τον κο Καραμάνη Δημήτριο.

Παρευρέθηκαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί , φίλοι και φίλες του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς κι ανάμεσά τους ο βουλευτής Βοιωτίας κος Κουτσούμπας Ανδρέας, οι  Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων κ.κ.: Αποστόλου Ιωάννης, Καλογρηάς Αθανάσιος, Σαγιάννης Μιχάλης και Σάκκος Μάριος, ο οργανωτικός συντονιστής του Περιφερειακού  Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας,  κος  Μαρκαντώνης Χρίστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας , κος Κούτσικος Λάμπρος, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κος Δημητρίου Χρήστος, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της  «λαϊκής συσπείρωσης κος  Κοτσικώνας  Επαμεινώνδας,  ο δημοτικός σύμβουλος κος Κατής Χαράλαμπος ,  το μέλος του τοπικού συμβουλίου Λιβαδειάς κος Πάτρας  Κωνσταντίνος  και  ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κος Πάγκαλος Ιωάννης.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο προαύλιο οι μαθήτριες και οι μαθητές της περιβαλλοντικής και φωτογραφικής ομάδας  παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο τα έργα τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κος Δαμιανίδης Χρήστος  ευχαρίστησε τους Βουλευτές του νομού, την Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και το Διευθυντή εκπαίδευσης με τους συνεργάτες τους για την συνεργασία και την υποστήριξη . Ευχαρίστησε τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και όλους τους γονείς για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση προς το Σχολείο και κυρίως ευχαρίστησε, τους Εκπαιδευτικούς για το έργο τους, για την έμπνευση, για την παρακίνηση, για την άοκνη προσπάθεια, για την αγάπη τους και την υποστήριξή τους στους μαθητές και τους γονείς τους. Συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών ομάδων-θεατρικής, φωτογραφίας και περιβαλλοντικής- για τη συμμετοχή τους .

Στη συνέχεια απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό ο  βουλευτής Βοιωτίας  κος Κουτσούμπας Ανδρέας , ο επικεφαλής του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας κος Μαρκαντώνης Χρίστος, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού,   κος Αποστόλου Ιωάννης και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής   κος Δημητρίου Χρήστος.

Ο Υποδιευθυντής του Σχολείου κος Καραμάνης Δημήτριος , ως υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας ευχαρίστησε τους ανθρώπους που υποστήριξαν και τη φετινή θεατρική παράσταση: την κα Πόπη Νικήτα για τη σκηνοθεσία, τις κκ Λίτσα Γεραντώνη και Πολυξένη Σπάτα για τα σκηνικά και τα κοστούμια, τον κο Γιάννη Γερούλια για τα σκίτσα, τον κο Μάκη Καράμπελα για τον ήχο και το φωτισμό και τον κο  Ιωάννη Βελούδιο για την αφίσα, το πρόγραμμα και το διαφημιστικό trailer.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση η οποία για μια ακόμη φορά ήταν υψηλού επιπέδου με τους μαθητές και τις μαθήτριες ηθοποιούς  να αφήνουν άφωνους  στην κυριολεξία τους θεατές με την καταπληκτική τους ερμηνεία.