Την εβδομάδα που μας πέρασε μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά (Erasmus+CLICHE) συνδέθηκαν διαδικτυακά με δύο λύκεια στην Κύπρο και το Βέλγιο που εκπονούν παρόμοιο πρόγραμμα (Erasmus+MASTICH).
Συγκεκριμένα, οι μαθητές των 3 σχολείων:
i. πήραν μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό γνώσεων για στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από όλο τον κόσμο. Οι μαθητές για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό ετοίμασαν και έστειλαν στους διοργανωτές διαφάνειες με στοιχεία άυλης κληρονομιάς της χώρας τους που είναι εγγεγραμμένα στους διεθνείς καταλόγους της UNESCO. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ πήραν την πρώτη θέση.
ii. συμμετείχαν μαζί με Βέλγους μαθητές σε διαδικτυακή τάξη Μαθηματικών με στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (ξερολιθιά, υφαντική σε αργαλειό, τυροκομία) μέσω zoom. Το μάθημα δίδαξε η καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Ορφανίδου στην φυσική τάξη της, στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, στη Λεμεσό της Κύπρου (UNESCO SCHOOL). Οι μαθητές του τμήματος Β1 του σχολείου μας, οι Βέλγοι και οι Κύπριοι μαθητές έλυσαν ασκήσεις χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από την ύλη Μαθηματικών της Α Λυκείου (μαθηματικές ακολουθίες – πρόοδοι).
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους. Ελπίζουμε και σε άλλες παρόμοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες από το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς στο μέλλον.