«Έγκριση Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Ποντιακό Ελληνισμό» και στα συνημμένα σε αυτό, που αφορούν σε έγκριση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον” για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 31/17-6-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται η διοργάνωση και διεξαγωγή του εν λόγω Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2021- 22.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του ανωτέρω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί, εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID – 19 και, επιπλέον, με τις εξής προϋποθέσεις :