Το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς, το Goethe-Institut Athen, το «Petit Plan: Κινηματογράφος για εφήβους» (www.petitplan.org) και το Εθνικό Δίκτυο Παιδεία στα Μέσα στις 10 Μαρτίου 2023, ημέρα Παρασκευή πρόβαλαν την ταινία Πολύ μακριά/Zu weit weg, Sarah Winkenstette, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς και ώρα 12.30 μ.μ.
Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας και κατά την υλοποίηση προγραμματισμένου Σχέδιου δράσης: «Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», Άξονας: Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών. Την ταινία παρακολούθησαν 100 μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου του σχολείου.
Την ταινία προλόγησε ο υπεύθυνος του Petit Plan κ. Στέφανος Κόλλιας. Στο τέλος της προβολής μοιράστηκαν στους μαθητές/τριες ερωτηματολόγια αξιολόγησης της ταινίας.
Ο 12χρονος Μπεν μόλις μετακόμισε σε μια νέα πόλη και δυσκολεύεται να ταιριάξει στο νέο του σχολείο και στην ομάδα ποδοσφαίρου. Τότε μια μέρα θα καθίσει δίπλα του στην τάξη ο Ταρίκ, ο οποίος είναι από τη Συρία, και οι δύο τους θα αναπτύξουν μια νέα φιλία και θα μοιραστούν τις χαρές αλλά και τις λύπες της ζωής τους.
Μια ταινία για το bullying, τη διαφορετικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μαθητές.
Σκηνοθεσία: Sarah Winkenstette
Έτος: 2019, Διάρκεια: 90’
Χώρα: Γερμανία