Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας και κατά την υλοποίηση προγραμματισμένου Σχέδιου δράσης: «Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», Άξονας: Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών την Παρασκευή 03/03/2023 επισκέφθηκαν το σχολείο μας η κα Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη συνεργάτιδά της κα Νίκη Μπαφέ ψυχολόγο. Συναντήθηκαν με τους Πρόεδρους και τους Γραμματείς  των πενταμελών όλων των τμημάτων των τάξεων του σχολείου καθώς και με τον Πρόεδρο του 15μελούς του σχολείου μας.

Η συζήτηση με τους μαθητές διήρκησε δύο ώρες και  ξεκίνησε με την ενημέρωσή τους σχετικά με τον ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού, ενημερώθηκαν από τη Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού  και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση όπου οι μαθητές παρουσίασαν τις απόψεις τους για τον Σχολικό Κανονισμό, τη λειτουργία του σχολείου και διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, όπου έγινε ενημέρωση  για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Συνήγορου του Παιδιού και τον ρόλο του εκπαιδευτικού σε θέματα που αφορούν την προάσπιση και προαγωγή των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπως αυτά ορίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ (ν.2101/92).

https://www.synigoros.gr/paidi/profile.html

Ευχαριστούμε θερμά  τον «Συνήγορο του Παιδιού»  για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας καθώς και για την υπέροχη εμπειρία και γνώση που πρόσφεραν στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής 1ου ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς :  κος Δαμιανίδης Χρ. ΠΕ 11

Η εκπαιδευτική ομάδα Σχέδιου Δράσης /Άξονας: Σχέσεις μεταξύ μαθητών/μαθητριών

Τσακνάκη Χ., ΠΕ 80

Δούκα Β., ΠΕ 04

Βελούδιος Ι.  ΠΕ 11

Παπαγιάννης Δ. ΠΕ 01

Αγγελούση Π. ΠΕ 78