Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου των κατευθύνσεων σπουδών Υγείας και Θετικών σπουδών του 1ου ΓΕ.Λ Λιβαδειάς και του ΓΕ.Λ Ορχομενού πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 /11/2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με την συνοδεία των εκπαιδευτικών Παπαπαναγιώτου Χρ. (ΠΕ02), Μόσχου Δ. (ΠΕ04.04) και Γκιζίμη Κ. (ΠΕ04.01).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο του Λουί Παστέρ και για την λειτουργία του Ινστιτούτου, τους τομείς έρευνας και τον ρόλο του στη δημόσια υγεία,

να επισκεφθούν τα εργαστήρια όπου μελετώνται παθογόνα μικρόβια όπως το πρωτόζωο Leishmania και το ελικοβακτήριο του πυλωρού καθώς και το διαγνωστικό εργαστήριο όπου γίνεται ανίχνευση του Sars cov2, της γρίπης κ.α.,

και τέλος να συζητήσουν με τους επιστήμονες του Ε.Ι.Π. για την έρευνά τους, για τις μολυσματικές ασθένειες και τα εμβόλια, για τις σπουδές στις βιοιατρικές επιστήμες.

Ευχαριστούμε θερμά την Δρα Ντότσικα Ελένη, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Κυτταρικής Ανοσολογίας καθώς και όλους τους ερευνητές και το προσωπικό του Ε.Ι.Π. για την φιλοξενία και για όλα όσα μας έμαθαν!