Όπως θα γνωρίζετε ήδη φέτος το φθινόπωρο οργανώνεται σε διεθνές επίπεδο η μεγαλύτερη και αδιάκοπη, που έχει διοργανωθεί ποτέ, σκυταλοδρομία: η Σκυταλοδρομία «Running Out of Time» για την Κλιματική Αλλαγή.

Χιλιάδες δρομείς ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε μια σκυταλοδρομία που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διανύοντας 7.767χλμ. μέσω 18 χωρών για να μεταφέρουν τη σκυτάλη με το μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP27. Θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τη Γλασκόβη της Σκωτίας (που φιλοξένησε την COP26) και θα καταλήξει στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 5 Νοεμβρίου 2022, για την έναρξη της COP27 που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου 2022 .

Η σκυτάλη θα φτάσει στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022 και θα συνεχίσει, εκτός κεντρικών δρόμων, περνώντας από:

Καστοριά – Κλεισούρα – Πτολεμαΐδα – Ακρινή – Βέροια – Τρίλοφο – Κατερίνη – Πλαταμώνας – Γόννοι – Ροδιά – Λάρισα – Φάρσαλα – Δομοκό – Λαμία – Καμένα Βούρλα – Άγιο Κωνσταντίνο – Σκάλα – Μαρτίνο – Ακραίφνιο – Αλίαρτο – Θήβα – Οινόφυτα – Αυλώνα – Αφίδνες – Φράγμα Μαραθώνα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη, για να καταλήξει στο Φάληρο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ως εκπρόσωπος του Foundation for Environmental Education.

Κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σχολείων (Schools Action Day) στις 3 Νοεμβρίου, όπου τα σχολεία μπορούν να οργανώσουν βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή. Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων εδώ : https://running-out-of-time.com/schools/ .

Περισσότερες πληροφορίες για τη σκυταλοδρομία μπορείτε να βρείτε εδώ https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time