«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες»
Νίκος Καζαντζάκης

Σε μήνυμα αναφορικά με την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού προέβη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, με το οποίο ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Ταυτόχρονα αναφέρεται και στη δράση του ΥΠΑΙΘ μέσω της οποίας μαθητές με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους έστειλαν μηνύματα αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών. 
Το 1994 η UNESCO καθιέρωσε την 5η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, τιμώντας το πολύτιμο έργο των εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στοχεύει “στην εκτίμηση, την αξιολόγηση και τη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών του κόσμου” και να δώσει την ευκαιρία να εξετασθούν ζητήματα σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία. Σύμφωνα με τη wikipedia η UNESCO δηλώνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον εορτασμό αυτού του επαγγέλματος, μέσω της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διδασκαλίας και μέσω της διαβεβαίωσης ότι ο σεβασμός προς τους εκπαιδευτικούς αποτελεί μέρος της φυσικής τάξης πραγμάτων. Τα σχολεία και οι μαθητές για παράδειγμα, προετοιμάζουν μια εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών για αυτή τη μέρα. Περισσότερες από 100 χώρες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.
Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού δώσαμε το λόγο στα παιδιά, τα οποία μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες, απέδωσαν με μία εικόνα χίλιες λέξεις. Μηνύματα γεμάτα αγάπη, μηνύματα γεμάτα αναγνώριση του έργου σας. Λόγια από καρδιάς που εκφράζουν τη βαθιά ευγνωμοσύνη των παιδιών για το πολύτιμο δώρο που τους προσφέρετε, αλλάζοντάς τους τη ζωή: τη γνωριμία με τη γνώση, που τους κάνει να συνειδητοποιούν το απεριόριστο των δυνατοτήτων τους και να θέτουν υψηλούς στόχους. Σας ευχαριστούμε για όλα. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη.