«ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ … μετά καραντίνας εποχή»

«Nους υγιής εν σώματι υγιεί», έλεγαν οι αρχαίοι και όχι άδικα, καθώς ο αθλητισμός δεν αποτελεί μόνο μέσο σωματικής άσκησης , αλλά και πνευματικής καλλιέργειας και ψυχικού εξευγενισμού. Τέτοια είναι η σημασία του αθλητισμού που γιορτάζεται μέχρι και σήμερα. Γι’ αυτό καθιερώθηκε η Πανελλήνια –  Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού  Αθλητισμού. Με αφορμή λοιπόν, την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήσαμε αθλητικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, με στόχο να επισημάνουμε την σπουδαιότητα της άθλησης για την σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήσαμε πλήθος δραστηριοτήτων τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, εντός και εκτός του σχολικού χώρου.

      Αρχικά, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε στην Πετοσφαίριση , με 72 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων να οργανώνονται σε 16 ομάδες  και να αγωνίζονταν με πάθος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Φυσικά, το Μπάσκετ και το Ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα. Έτσι, στο Μπάσκετ σχηματίστηκαν οκτώ ομάδες , ενώ στο Ποδόσφαιρο τρείς. Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα προσπαθούσε ο καθένας ξεχωριστά για το καλύτερο της ομάδας του. Συμμετοχές υπήρξαν και στο Πινγκ Πονγκ και στο Μπάντμιντον στα οποία έλαβαν μέρος  24 μαθητές/τριες, απολαμβάνοντας τους τελικούς αγώνες ανάμεσα στους επικρατέστερους. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι με την συνοδεία καθηγητών/τριων πραγματοποιήθηκαν δύο διαδρομές πεζοπορίας. Η μία 4.000 μέτρων, και η δεύτερη 6.500 μέτρων που έφτασε ως την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία και μέσω των Πηγών της Κρύας κατέληξε και πάλι στο σχολείο μας. Περιλάμβανε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή τόσο στο αστικό περιβάλλον της πόλης μας, όσο και στα φυσικά περίχωρά της για τους/τις συμμετέχοντες. Συμμετείχαν 55 μαθητές/τριες.  Τέλος, η ημέρα τιμήθηκε και κινηματογραφικά μέσω της προβολής της ταινίας ‘’RACE’’, η οποία με το κοινωνικό περιεχόμενό της εμφύσησε στους μαθητές  την αξία του αθλητικού ιδεώδους,  γνώρισαν την  κριτική απέναντι στο ρατσισμό της εποχής , τη ναζιστική λαίλαπα, όπως και την καταγγελία διαχείρισης σε κάποιες περιπτώσεις του ολυμπιακού ιδεώδους. Την ταινία  παρακολούθησαν 25 μαθητές/τριες.

        Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας κυριαρχούσε το ομαδικό πνεύμα, η συλλογικότητα και η συνεργασία. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα κατέκλυσαν το σχολείο.  Καθηγητές και μαθητές έγιναν ένα, σε κλίμα εορταστικό και πανηγυρικό. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια στέρησης της  ανθρώπινης επαφής, εξαιτίας του COVID-19,  τηρώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,προσπαθήσαμε να «πλησιάσουμε» την κανονικότητα και «δίνοντας την σκυτάλη» στην ομαδικότητα, την συλλογικότητα και την ευγενή άμιλλα να «τερματίσουμε» πρώτοι σε αυτόν τον δύσκολο «αγώνα» του σήμερα…!

Οι μαθήτριες:

Παπαθανασίου Μαριάννα Β3

Πέτσα Χριστιάνα Β3

Σιδηρά Μαριαλένα Β4