Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιδεία στα Μέσα» στο οποίο συμμετέχει το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς, σήμερα Δευτέρα 17/1/2022 και ώρα 10.00 π.μ., 4 μαθητές/τριες και ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος κ. Ιωάννης Βελούδιος ΠΕ11 επισκέφτηκαν το ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας Siriosfm 95.8.

Οι μαθητές/τριες έθεσαν ερωτήσεις στη δημοσιογράφο του σταθμού κ. Μαρία Σφυρή σχετικά με τη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, τον εξοπλισμό, τα είδη μουσικής και τις εκπομπές που πραγματοποιούνται.

Αναρωτήθηκαν περί των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής, για τα Fake News, για την ποιοτική παραγωγή εκπομπών, για το Ιντερνετικό ραδιόφωνο και τις πλατφόρμες που το υποστηρίζουν και για άλλους προβληματισμούς που είχαν σχετικά με αυτό το μέσο επικοινωνίας.

Είχαν δε τη χαρά να παρακολουθήσουν On Air τηλεφωνική συνέντευξη της δημοσιογράφου με Δήμαρχο πόλης της περιοχής μας για θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους κατοίκους της περιοχής.

Έλαβαν σημαντικές και κατανοητές απαντήσεις, ηχογράφησαν τη συνέντευξη και αφού ευχαρίστησαν τους ιδιαίτερα φιλικούς οικοδεσπότες κ. Παντελή Ξυπολητάκη και κ. Μαρία Σφυρή  επέστρεψαν στο σχολείο για τη συνέχιση των μαθημάτων τους.

Ευχαριστούμε πολύ το ραδιοφωνικό σταθμό Siriosfm 95.8 για τη φιλοξενία.