Στο πλαίσιο ενίσχυσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς έχει προκηρυχθεί, σε συνεργασία με το Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο».

Στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις αρχές της ακεραιότητας, διαφάνειας, δικαιοσύνης, λογοδοσίας, σεβασμού, αλληλεγγύης, επιείκειας.

Επιδιώκοντας να ενισχύσουμε τη συγκεκριμένη δράση, διενεργούμε την Τετάρτη  20/01/2021 και ώρα: 14:00 δίωρη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουμε το περιεχόμενο, τους στόχους  τη διαδικασία του διαγωνισμού, καθώς και θα απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις πρακτικής φύσεως.

Όσοι από τους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ως άνω τηλεδιάσκεψη παρακαλούμε να αποστείλουν  τη συμμετοχή τους (αναγράφοντας ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού, σχολική μονάδα και email) έως την  Παρασκευή 15/01/2021 και ώρα 14.00 στο ακόλουθο e-mail: firodiadi@minedu.gov.gr, με θέμα: «Ηγέτες ακεραιότητας του Αύριο».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας https://aead.gr/education/ekpaideftikes-draseis/panellinios-diagonismos-mathitikis-dimirourgias